Logo - Stillwood
Produkty

Kategórie produktov

Dýhované woodura stromčekové a remeňové parkety

Rozmanitosť prírody ponúka nekonečné možnosti vytvárania krásnych podláh. Objavte fantastický sortiment drevených podláh vo všetkých farbách a štýloch od pokojných a elegantných po živé a rustikálne.

Popis

Pocit dreva v každom štýle

Rozmanitosť prírody ponúka nekonečné možnosti vytvárania krásnych podláh. Objavte fantastický sortiment drevených podláh vo všetkých farbách a štýloch od pokojných a elegantných po živé a rustikálne. Zlaďte farbu vašej podlahy so stenami a textíliami vo vašej domácnosti alebo úplne oddeľte vzhľad vašich podláh od zvyšku vášho interiéru. Urobte svoj domov rustikálnejším s drevenými parketami.

Dýhované parkety vo formáte rybia kosť

Dýhované parkety sú dostupné aj vo vzore rybia kosť – herringbone. Jeho väčší formát dáva tradičný vzor novým a moderným spôsobom. Vďaka väčšiemu formátu a montáži 5G click systémom je možné parkety z kolekcie Woodura položiť rýchlejšie a efektívnejšie v porovnaní s tradičnými parketami. Tým sa skráti celkový čas projektu ako aj náklady na váš projekt.

Silný a udržateľný

Woodura je patentovaná technológia, ktorá umožňuje vytvrdiť drevo a urobiť ho pevnejším. Woodura technológia je vylepšením technológie používanej na výrobu parkiet a je rovnako revolučná ako 3-vrstvové parkety, keď boli uvedené na trh v roku 1944 a nahradili homogénnu drevenú podlahu. Technológia umožňuje pri výrobe použiť tenšie povrchové vrstvy a ako surovinu použiť celý strom. Poskytuje desaťkrát viac podláh z toho istého kmeňa a proces vytvrdzovania poskytuje mnohonásobne pevnejší povrch, ktorý nie je potrebné nikdy brúsiť. Podlahy kolekcie Woodura sú nákladovo efektívnejšie a udržateľné pre vás aj naše životné prostredie.

Výroba dýhovanej parkety

Na výrobu dýhovanej drevenej podlahy sa používa tenká drevená vrstva spolu s drevovláknitým jadrom a práškom ktoré sa za vysokého tepla a tlaku k sbe stláčajú. Prášková vrstva pozostáva z dreveného prášku, pigmentu a lepidla. Drevený prášok pochádza z odpadu, ktorý vzniká pri našej výrobe. Pri lisovaní sa vrstva dreva a drevený prášok stláčajú súčasne s prenikaním lepidla zospodu. Potom sa vytvorí vrstva tvrdeného dreva, ktorá je dodatočne vystužená práškom z tvrdeného dreva. Povrch sa stáva mnohonásobne pevnejším a tvrdším. Tu je rozdiel v porovnaní s tradičnou parketovou podlahou, kde sú rôzne vrstvy zlepené. Po vytvrdnutí je možné podlahu kartáčovať a povrchovo upravovať ako tradičné parkety. Výsledkom je skutočná drevená podlaha s pocitom skutočného dreva, ktorá je zároveň pevnejšia, cenovo výhodnejšia a šetrnejšia k životnému prostrediu!

Parkety Bjelin a podlahové kúrenie?

Všetky naše podlahy dokonale spolupracujú s podlahovým kúrením. Je dôležité vedieť, že na drevených podlahách nie je povolená povrchová teplota vyššia ako 27 °C, to platí aj pod kobercami a inými krytinami povrchu podlahy. Upozorňujeme, že pri inštalácii vodného podlahového vykurovania môže byť v konštrukcii potrebná aj nosná doska. Je to preto, aby sa predišlo riziku deformácie parkiet a poškodenia vykurovacieho systému. Prečítajte si pokyny na inštaláciu vašej podlahy, aby ste sa uistili, že inštalácia prebehne správne. Bjelin odporúča pre platnosť záruky nainštalovať parozábranu medzi podlahu a podlahové kúrenie. Ak už je v konštrukcii nainštalovaná parozábrana, je dôležité neinštalovať ďalšiu parozábranu, ktorá uzamyká vlhkosť v konštrukcii. Odporúčania pre inštaláciu na podlahové kúrenie sa môžu medzi rôznymi systémami podlahového vykurovania tiež značne líšiť. Obráťte sa na výrobcu vášho systému podlahového vykurovania, aby ste sa uistili, že sú dodržané pokyny a odporúčania.

Jednoduchá a bezstarostná inštalácia

Nikdy nebolo jednoduchšie a rýchlejšie položiť stromčekové parkety. Bjelin patentované mechanické zaistenie okrajov parketovej lišty umožňuje rýchlu a jednoduchú inštaláciu. Pre dokonalý výsledok je tu 5G uzamykací systém. 5G click je špeciálne navrhnutý pre bezpečnú a rýchlu inštaláciu. Urobte to sami alebo minimalizujte čas potrebný na projekt, keď si najmete profesionála.

Bjelin dýhované parkety